Amit a klímákról tudni érdemes

A klíma egy praktikus és ma már nélkülözhetetlen berendezés, ami segít megadni azt a komfortérzetet, ami elviselhetővé teszi a kánikulai időszakot a legtikkasztóbb nyári napokon is.
A klímaberendezés ma már nem luxus!

A legmodernebb inverteres technológia elterjedésével jelentősen javult a klímák hatékonysága, valamint a zajszint is csökkent.
 
A klíma berendezések nem csak hűtenek és fűtenek, de hatásosan szűrik a levegőt, így távol tartják a kórokozókat, polleneket. A beépített öntisztító funkció biztonságosabb működést biztosít, azáltal, hogy a klíma leszárítja a hőcserélőjét a használat után, így a baktériumok, a penész-spórák, nem tudnak megtelepedni a vizes közegben.
A modern klímák időzítővel, éjszaka hangtalanul, csökkentett üzemmódban működnek.
 

Otthonunk, irodánk, klimatizálására számos megoldás közül is választhatunk

 
GREE split klíma
 

Központi klímaberendezés

Ha most építkezik a legjobb megoldás az előre beépített légtechnika, központi klímaberendezéssel. Ez a megoldás a legtisztább és a legjobb eredményt biztosítja, valamint alkalmas hűtésre, fűtésre és a friss levegő utánpótlására is.
Utólagos beépítés esetén a legelterjedtebb megoldás a split rendszerű (beltéri és kültéri egységgel rendelkező) klímaberendezés.
A split rendszerű klímák telepítése nem jár túl nagy bontással, és az áruk is kedvezőek.
Minimum A energiaosztállyal rendelkező klímaberendezések vannak kereskedelmi forgalomban, így ezek takarékosan üzemeltethetőek. Ezért már viszonylag rövid távon megtérül, ha az elavult klímánkat lecseréljük egy korszerűbb légkondicionálóra.
 
 

Mobil klíma

Kisebb helyiségekben, valamint ideiglenes megoldásként használatosak a mobil klímák. Ezeknek egyetlen előnye, hogy nem kell őket telepíteni viszont zajosak és jóval kisebb hatásfokkal üzemelnek, mint a split készülékek. Ezek meg sem közelítik a mai korszerű berendezések hatásfokát, komfortját.

 
Inverteres klíma

 Az inverteres klímánál a beltéri egységben lévő érzékelő folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, és a változás függvényében működteti fordulatszám szabályozással a kültéri kompresszort. Az inverteres klíma mindig éppen annyi hűtőközeget keringet, hogy ne változzon a lakás belső hőmérséklete.
Mivel a klíma folyamatosan, de kis fordulatszámon üzemel, így az energiahatékonysága sokkal kedvezőbb, ellenben a másik típussal, amelyiknél minden bekapcsoláskor a maximumra pörgetve működik a kompresszor.
A klíma teljesítményének finom szabályozhatósága az inverter nélküli, ki-be kapcsolós berendezéseknél sokkal hatékonyabb és érzékenyebb hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé , ezáltal az inverteres klíma használatával a hőérzetünk sokkal kedvezőbb lesz.

Az inverteres klímák A+, A++ energiaosztályba tartoznak.